KFD sp. z o.o.
Solec 28
00-403 Warszawa
KFD WPI 90 700 g Śmietankowo-mleczny
OPIS:
KFD Premium WPI 90 to produkt bazujący na najwyższej jakości, instantyzowanym i w 100% czystym izolacie białka serwatkowego. Produkt charakteryzuje się doskonałą kompozycją smakową oraz czystością - zawiera ponad 90% białka w suchej masie w gotowym produkcie! Od teraz w opakowaniu znajdziesz aż 700 g naszego izolatu.
Wykorzystywany surowiec jest instantyzowany i aglomeryzowany - to znaczy, że cechuje się dobrą rozpuszczalnością.
Produkt firmy KFD uzyskiwany jest przy wykorzystaniu procesu ultrafiltracji, w którym tłuszcze oraz cukry są efektywniej separowane od białek.
Pozbawiony jest również aspartamu i innych, uważanych przez wiele osób jako kontrowersyjne, wypełniaczy i w tym sztucznych substancji barwiących.
Produkt cechuje się wysoką biodostępnością oraz bardzo dużą koncentracją BCAA (aminokwasów rozgałęzionych).
Ponadto w skład WPI wchodzą wyjątkowe frakcje serwatki, takie jak glikomakropeptydy, alfa i beta-laktoalbuminy oraz immunoglobuliny.
Produkt nie zawiera białek pochodzenia roślinnego - m.in. soi, pszenicy (znanej jako peptyd l-glutaminy), ryżu lub innych - mniej wartościowych - dodatków, a także enzymów trawiennych, które, stosowane głównie w produktach amerykańskich, mogą służyć jako element maskujący niskiej jakości surowiec, zawierający ogromne (jak na preparat przeznaczony do spożycia przez człowieka) dawki laktozy (cukier mleczny).
Izolat białka serwatkowego jest pełnowartościowym, bardzo szybko wchłanialnym rodzajem białka. W połączeniu z właściwym treningiem i dietą może wspierać wzrost masy mięśniowej lub redukcję tkanki tłuszczowej.
W przeciwieństwie do większości izolatów, nasz produkt zawiera nawet 95% białka w suchej masie, w wersji naturalnej. Podobnie jak w przypadku Premium WPC 82, korzystamy z jednego z najdroższych i najlepszych surowców dostępnych na światowym rynku.
Wartości odżywcze mogą się różnić ok. 2-8% w zależności od wersji smakowej. Wartości deklarowane są uśrednione dla wszystkich wersji smakowych.
Warto dodać, że wersja naturalna może zawierć nawet aż 91-94 % białka w suchej masie (w zależności od partii).
- Przy niektórych smakach, w tym owocowych np. zawierających kwasek cytrynowy (jako regulator kwasowości), należy nieco delikatniej mieszać aby unikać powstawania piany. Izolat białka serwatkowego zawiera bardzo mało tłuszczu, przez co, przy intensywnym mieszaniu, może powstawać piana. Produkt jest instantyzowany zatem do wymieszania można użyć łyżki zamiast shakera. Zawsze powinno się sypać proch do wody czy mleka a nie na odwrót.
SKŁADNIKI:
izolat białka serwatkowego (z mleka, zawiera lecytynę słonecznikowa), A: aromat, sól, substancja słodząca: sukraloza; B: kakao, aromat, barwnik:E150c, sól, substancja słodząca: sukraloza; C: kakao, sól, substancja słodząca: sukraloza; D: aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól, substancja słodząca: sukraloza; E: aromat, barwnik: karoteny, (beta-karoten), sól, substancja słodząca: sukraloza; F: aromat, barwnik: ekstrakt z czarnej marchwi, sól, substancja słodząca: sukraloza; G: aromat, koncentrat soku buraczanego w proszku (dla zabarwienia), sól, substancja słodząca: sukraloza; H:aromat, barwnik E150c, sól, substancja słodząca: sukraloza; W zależności od smaku produktu symbol użytych składników (A-H) jest nadrukowany w pobliżu daty minimalnej trwałości.
Zawartość :
Wielkość opakowania: 700 g
Porcja jednorazowa: 30 g dwa razy dziennie
Ważne informacje: sposób użycia, przechowywania, przeciwwskazania!
Najlepiej spożyć przed: dzień, miesiąc, numer partii i rok trwale oznaczono na opakowaniu.
Producent: