Santoku to japońskie podejście do koncepcji noża kuchennego o ogólnym zastosowaniu. Doskonale sprawdza się podczas porcjowania, krojenia i siekania, jednak jego największą zaletą jest uniwersalność – to nóż, którego specjalnością jest po prostu wszystko. Dzięki doskonałemu wyważeniu i specjalnemu kształtowi jest bardzo wygodny w użytkowaniu i niezwykle funkcjonalny. Jeśli do tego zestawu cech dodamy kute ostrze, otrzymujemy jeden z najlepszych noży na rynku.
- Gładkie, równe cięcie – za każdym razem,
- Doskonale wyważona konstrukcja,
- Ergonomiczna rękojeść.
Materiał rękojeści : materiał syntetyczny (POM)
Długość ostrza : 17 cm
Właściwości ostrza : standardowe proste ostrze
Nadaje się do mycia w zmywarce : Nie
Waga : 317 g
Kraj produkcji: Szwajcaria
Gwarancja: dożywotnia.
Victorinox zapewnia najwyższą jakość swoich produktów. Wszystkie narzędzia tnące wykonane są ze stali szlachetnej oraz podlegają dożywotniej międzynarodowej gwarancji na wady materiałowe i wady wykonania (2-letnia gwarancja na urządzenia elektroniczne).
Noże
-
Przeznaczenie [mięso, warzywa, itd.]:
Mięso, Owoce, Warzywa, Ryby
-
Dł. ostrza [cm]:
17
-
Rękojeść [materiał]:
Materiał syntetyczny (POM)
-
Typ ostrza:
Proste
-
Funkcja [obieranie, siekanie, itd.]:
Porcjowanie, Krojenie, Siekanie
-
Kolekcja:
Grand Maître
-
Przystosowany dla dziecka:
Nie